Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Німеччини привітав висунення Медведєва кандидатом на посаду президента Росії


Німеччина, 11 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Канцлер Німеччини Анґела Меркель висловила сподівання щодо конструктивної співпраці у випадку обрання Дмітрія Медведєва президентом Росії. Про це глава німецького уряду заявила під час телефонної розмови з кремлівським лідером Владіміром Путіним.

Загалом «стримано позитивно» сприйняли в Німеччині висунення кандидатури Дмітрія Медведєва на посаду президента Росії. У Берліні від імені канцлера виступив прес-секретар уряду Ульріх Вільгельм. За його словами, Меркель вже трохи знайома з Медведєвим: торік вони зустрічалися на Ганноверському ярмарку. За словами канцлера, нинішній кандидат на посаду президента має досвід роботи в уряді й розуміється на економіці. Про кандидатуру Медведєва канцлер уже встигла поговорити з Путіним під час телефонної розмови. Такі бесіди між Берліном і Москвою відбуваються регулярно для обговорення нагальних міжнародних проблем.

«Медведєв раніше не належав ані до спецслужб, ані до військових...»

Схвальна оцінка пролунала також від статс-міністра в міністерстві закордонних справ Німеччини, соціал-демократа Ґернота Ерлера. В інтерв’ю газеті Berliner Zeitung Ерлер він, зокрема, звернув увагу на той факт, що Медведєв раніше не належав ані до спецслужб, ані до військових. «Уже лише це є цікавим, оскільки це є зміна нинішньої ситуації», – сказав Ерлер. Німецькі політики відзначають ліберальні позиції Медведєва.

Критичніші голоси пролунали з боку опозиції в Німеччині, зокрема від лідера партії «Союз-90/Зелені» Клаудії Рот, а також від лібералів. Представники опозиції наголошують на тому, що бажано постійно звертати увагу Москви на «демократичні дефіцити». Водночас вони застерігають від повчального тону. Німецька преса, в свою чергу, вбачає у Медведєві «васала Путіна». Як написала газета Pforzheimer Zeitung, «справжня демократія ... виглядає зовсім інакше».

Матеріали до теми:

• Ґерхард Шрьодер виступив у США в ролі апологета Росії та Владіміра Путіна • Призначити Владіміра Путіна Прем’єром Росії пропонує його «наступник» на президентській посаді Дмітрій Медвєдєв • Дмітрій Медведєв – висуванець Владіміра Путіна на Президента Росії • Путін оголосив своїм спадкоємцем Медведєва
XS
SM
MD
LG