Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Нестача голосів за Юлію Тимошенко - технічний збій чи щось інше? Як називають Дмитра Медведєва поза очі? Який аромат - передвісник новорічних свят?


Ірина Біла Київ, 12 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Несподіваний підсумок голосування у Верховній Раді – це моральна поразка нової коаліції, стверджує газета «Сегодня». «Це технічний збій за формою, але у нього є політична причина. Тому що коаліція склалася як арифметична єдність, а не як політична. Це перша поразка уряду»,– зазначає у газеті політолог Вадим Карасьов.

Коментує вчорашні події у Верховній Раді і газета «Голос України». А ще парламентське видання розповідає про нову концепцію розвитку Дипломатичної академії. Як тепер готуватимуть фахівців для дипломатичної роботи, про нові акценти у їх навчанні розповідає ректор дипакадемії Борис Гуменюк. Стаття називається «МЗС замовлятиме підготовку дипломатів для роботи у конкретних регіонах світу».

«Медвєдєв, якого ми не знали», – у публікації під таким заголовком «Газета 24» пише, що майбутній кандидат у президенти Російської Федерації вважається майстром підкилимних ігор. І в Кремлі його поза очі називають «Візирем». А західні ЗМІ називають його «baby-faced» – «людина з дитячим обличчям».

Грудень – час «збирати» мандарини. Для багатьох українців ці маленькі цитруси не лише знайома з радянських часів екзотика, але й незмінний передвісник новорічних свят. Але якщо раніше всі мандарини у вітчизняних крамницях були родом з Кавказу, то тепер їхніх «родичів» значно побільшало. Про відмінності мандаринів з різних країн – у статті «Аромат зими», яку також друкує «Газета 24».

Першого січня спливає дія мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Чи запрацює ринок землі на повну потужність, чи знову включення земель сільськогосподарського призначення у ринковий обіг відкладеться на невизначений термін? Відповідь на це запитання залежить тільки від депутатів Верховної Ради VI скликання, наголошує газета «Україна молода» у статті «Не такий страшний ринок, як його малюють...».
XS
SM
MD
LG