Доступність посилання

ТОП новини

НАТО глибоко шкодує, що Росія призупинила виконання Договору про звичайні збройні сили в Європі


У заяві альянс називає особливо сумним те, що це сталося після того, як країни НАТО впродовж кількох останніх місяців прагнули розв’язати занепокоєння Росії.

Країни НАТО висловили глибокий жаль, що Росія виконала свій намір і призупинила від сьогодні виконання Договору про звичайні збройні сили в Європі. У заяві альянс називає особливо сумним те, що це сталося після того, як країни НАТО впродовж кількох останніх місяців прагнули розв’язати занепокоєння Росії.

Північноатлантичний альянс зауважує, що те, що Росія припинила виконувати свої зобов’язання, є одностороннім заходом, який не передбачається умовами Договору про звичайні збройні сили в Європі.

НАТО закликало Москву скасувати своє рішення. Країни альянсу знову підтвердили, що мають право вживати будь-які кроки, передбачені договором і міжнародним законодавством. Водночас вони вирішили не відповідати жодним чином на політичне рішення Росії призупинити свої правові зобов’язання, члени НАТО будуть і надалі виконувати зобов’язання зі свого боку.

Альянс також закликав Росію відповісти на кроки, що їх вжило НАТО для розв’язання суперечки навколо Договору про звичайні збройні сили в Європі. НАТО також закликало російську владу співпрацювати разом, аби розв’язати всі наявні занепокоєння.

Матеріали до теми:

• ОБСЄ закликала Росію переглянути рішення про мораторій на участь у Договорі про звичайні збройні сили в Європі
XS
SM
MD
LG