Доступність посилання

ТОП новини

Почнуть консультаціями. А чим закінчать?


Тетяна Ярмощук Київ, 13 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні депутати знову зберуться під куполом. Щоправда, невідомо чи відбудеться сесійне засідання. Все залежатиме від ранкових консультацій керівників парламентських фракції.

Представники Партії регіонів заявляють, що готові до сесійної роботи, втім, за умови, що питання Прем’єр-міністра не розглядатиметься першим, каже Радіо Свобода регіонал Володимир Макеєнко: «Ми дуже сподіваємося, що до нас вийде Голова ВР і відкриє засідання. Є регламент. Згідно з регламентом обираються спочатку керівні органи ВР, Голова ВР, перший заступник і заступник. Далі обираються комітети. А вже наступне питання – це обрання Прем’єр-міністра».

Затягування вигідне Партії регіонів та Президенту?

Що першим розглядатиме парламент – питання Прем’єра чи президії та комітетів – не є настільки принциповим. Річ у тім, каже представник «Нашої України – Народної самооборони» Олесь Доній, що нинішнє затягування вигідне Партії регіонів та Президенту.

«Ці дві сили, кожна зі своєї сторони, або намагаються не допустити формування уряду демократичної коаліції, як це робить Партія регіонів. Або, як це робиться з боку Секретаріату Президента, намагаються наситити новий уряд контраверсійними персонажами, які ставлять під сумнів позитивне, результативне голосування по цьому уряду. Вони начебто дають добро, але ставлять стільки передумов, щоб спровокувати кризу. І, очевидно, потім буде легше налагоджувати якісь містки вже з більш дружною фракцією Партії регіонів» – каже представник «Нашої України – Народної самооборони» Олесь Доній .

Представники ж Блоку Литвина не виключають, що Юлія Тимошенко стати Прем’єром може вже сьогодні. Олег Зарубінський заявив: «Є всі підстави говорити, що її (Тимошенко) вже можна обирати. По-перше, є друге подання Президента, і правильно, що він подав друге, а не ламати через коліно, через порушення процедури. Він має право вдруге подати, Конституція цього не забороняє. Ну оберуть Юлію Володимирівну Прем’єром. Тут немає ніяких питань. Зрозуміло, що там фізично є 227 чоловік. Ну «построять» їх, вимуштрують, і буде 227 голосів за неї, чи буде 226».

У вівторок Юлії Тимошенко не вистачило одного голосу, щоб стати Прем’єр-міністром. Після цього робота Верховної Ради була заблокована.
XS
SM
MD
LG