Доступність посилання

ТОП новини

Працівники компанії «Луганськтепловоз» вийшли на акцію протесту


Вони виступають проти рішень судів, які визнали приватизацію підприємства російським «Трансмашхолдингом» незаконною.

Вони виступають проти рішень судів, які визнали приватизацію підприємства російським «Трансмашхолдингом» незаконною.

Кілька сотень робітників «Луганськтепловозу» вийшли сьогодні на головну площу заводу. У виступах йшлося про позитивні сторони роботи під керівництвом «Управляючої компанії «Брянський машинобудівний завод», яка входить до складу російської компанії «Трансмашхолдинг».

Підприємство отримало численні замовлення від російської залізниці, зросла середня зарплата, новий власник обіцяє модернізацію обладнання.

Провідний інженер-конструктор Анатолій Шемет заявив: «Чутки ходять, що хочуть відібрати у росіян завод. Ми категорично проти цього. Ми не бажаємо, щоб неспеціалісти займались нашим заводом. Знов буде приховане безробіття, чотириденний або триденний робочий тиждень. Ми будемо боротись, щоб цього не сталося».

На мітингу колектив «Луганськтепловозу» ухвалив звернення до Президента України, Верховної Ради та до Кабінету Міністрів. Робітники закликають їх «проявити державну мудрість та підтвердити законність вже ухвалених рішень про передачу підприємства ефективному власнику».

Минулого місяця Вищий господарчий суд України підтвердив рішення судів першої та апеляційної інстанцій про визнанням недійсним договору про купівлю-продаж акцій «Луганськтепловозу». Суд зобов’язав нових власників повернути акції державі.

Фонд держмайна провів конкурс з продажу 76-ти відсотків акцій підприємства «Луганськтепловоз» навесні. Переможцем визнали російську компанію «Брянський машинобудівний завод».
XS
SM
MD
LG