Доступність посилання

ТОП новини

У Канадсько-Українському центрі Дніпропетровська відкрили виставку рідкісних видань «Український рік в народних звичаях»


На ній представлені дослідження та твори українських письменників-емігрантів, видані дуже обмеженими накладами за кордоном.

На ній представлені дослідження та твори українських письменників-емігрантів, видані дуже обмеженими накладами за кордоном.

Основу експозиції склали книжки, подаровані Дніпропетровську Товариством приятелів України з Торонто, в основному, це література з історії України, літературознавства, а також унікальна художня література, яку свого часу цензура вилучила з українських бібліотек.

Приміром, відвідувачі виставки зможуть побачити багатотомне видання Степана Килимника «Український рік в народних звичаях в історичному освітленні», котру українські меценати-емігранти видали 1959 року у Вінніпезі, та етнографічний нарис Олекси Воропая «Звичаї нашого народу», що побачив світ у Мюнхені 1958 року.

Книжковий фонд Канадсько-Українського бібліотечного центру налічує понад 20 тисяч примірників книг українською та іноземними мовами. Найбільшим попитом користується україномовна частина фонду: книги та журнали, видані діаспорою упродовж XX сторіччя.

Серед найцінніших експонатів – перші видання творів письменників «другої хвилі» української еміграції, що друкувалися в 1940-х роках у Німеччині, Австрії та Франції, книги з автографами відомих письменників та діячів української діаспори, а також часописи, що вже припинили існування.
XS
SM
MD
LG