Доступність посилання

ТОП новини

У Львові обурені заявою МЗС Росії


Заява МЗС Росії про нібито антиросійські настрої в Україні є «істеричною відповіддю» українцям на визнання Голодомору геноцидом і вшанування вояків УПА. Так на закид російських дипломатів відреагували у Львові, який МЗС Росії звинуватив у тому, що він не розшукує винуватців так званих нападів на російський культурний центр і осквернення бюсту Пушкіна.

Заява МЗС Росії про нібито антиросійські настрої в Україні є «істеричною відповіддю» українцям на визнання Голодомору геноцидом і вшанування вояків УПА.

Так на закид російських дипломатів відреагували у Львові, який МЗС Росії звинуватив у тому, що він не розшукує винуватців так званих нападів на російський культурний центр і осквернення бюсту Пушкіна.

Секретар Львівської міськради Володимир Квурт вважає, що «Росія українсько-російські стосунки переносить у виключно популістичну площину». Оскільки, як наголошує він, у Львові ніхто не утискує прав російської меншини, яка має свій культурний осідок у центрі міста.

Політолог Ігор Балинський заяву МЗС Росії назвав «істеричною реакцією» на те, що Україна почала вшановувати своїх героїв, які боролись в лавах УПА. За словами політолога, що це типова поведінка імперської держави.

«Ми маємо заяву не дипломатичну, а пропагандистську», – наголосив Ігор Балинський.

На думку інших експертів, заява МЗС Росії зумовлена президентськими виборами в Росії, на яких українське питання буде не менш важливе, аніж розміщення американських протиракетних елементів на території Польщі та Чехії.

Нині деякі представники політичних партій у Львові ініціюють перейменування вулиці Короленка у Львові, де розташовані Російський культурний центр і Українська Православна Церква Московського Патріархату, на вулицю героїв УПА або генерала ОУН-УПА Романа Шухевича.

Минулого тижня МЗС Росiї поширило заяву про те, що Москва занепокоєна «антиросiйськими настроями в Україні».

В українському МЗС відповіли, що слова російських дипломатів «сприйняли з гумором» і наразі вивчають їхню заяву.
XS
SM
MD
LG