Доступність посилання

ТОП новини

Свято на чужій вулиці


Геннадій Мороз Київ, 21 грудня 2007 (RadioSvoboda.ua) – Сьогодні у Швейцарії відбудеться жеребкування двох клубних турнірів Європи з футболу. За останні 5 років у весняній частині Ліги чемпіонів або ж Кубка УЄФА не буде жодного представника України. Щоправда, кілька українців мають всі шанси продовжити виступи в популярних євротурнірах.

На провідних ролях у Європі і надалі перебуватимуть два Андрії – Воронін і Шевченко. Нинішні клуби українських футболістів, лондонський «Челсі» та «Ліверпуль», у числі 16 найкращих у розіграші Ліги чемпіонів серед фаворитів. І згідно з правилами УЄФА на нинішній стадії турніру «Челсі» Шевченка за будь-яких обставин не зможе потрапити на «Ліверпуль» Вороніна.

Ще одним українцем у континентальних турнірах може стати Максим Калиниченко. Його московський «Спартак» продовжить боротьбу за Кубок УЄФА.

Щоправда, в одному з останніх матчів сезону півзахисник збірної України отримав важку травму коліна. На повне відновлення Калиниченкові може знадобитися до півроку.

Вельми несподіване повідомлення із царини боксу

Андрій Котельник відмовився від бою за чемпіонський титул версії Всесвітньої Боксерської Асоціації (WBA) проти британця Ґевіна Різа. Як справжній професіонал, український боксер заявив, що не встигне належним чином підготуватися до титульного бою.

Матч мав відбутися 19 січня нового року в німецькому Дюссельдорфі. Але промоутери Котельника з німецької компанії «Універсум бокс промоушн» чомусь не встигли вчасно повідомити львів’янина про підписання офіційного контракту на бій із Різом. Подальша доля матчу з’ясовується.

На 8 березня перенесений і багатостраждальний поєдинок у надважкій категорії між росіянином Маскаєвим та нігерійцем Пітером. Про причини представник Маскаєва Дон Кінґ не повідомив.

Суперники за чемпіонський пояс Всесвітньої боксерської ради (WBС) мали зійтися ще 6 листопада, але через травму російського чемпіона бій так і не відбувся.

Відтак повернення старшого Кличка знову під загрозою. Адже суперником Віталія в бою за чемпіонство найпрестижнішої версії планети мав стати переможець у парі Маскаєв-Пітер.

Наостанок коротко про хокей

Київський «Сокіл» у черговому матчі Вищої ліги Чемпіонату Росії здобув дуже непросту перемогу над лідером першості пензенським «Дизелем» – 5 : 4.

У турнірній таблиці кияни і надалі восьмі. І вже сьогодні в рамках спареного туру «Сокіл» і «Дизель» зустрінуться знову.
XS
SM
MD
LG