Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко виступає проти закриття шахти імені Засядька


Під час перебування в Донецьку Прем’єр-міністр сказала, що закривати її не можна, а от розвивати необхідно, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. На зустрічі з родинами загиблих Тимошенко повідомила, що Кабмін відкриває «гарячу лінію», куди вони можуть повідомити про порушення їхніх прав. Прем’єр повідомила також про створення комісії, яка відстежить, як витрачалися гроші, що надавалися на ліквідацію наслідків аварій та виплати родичам загиблих. Тимошенко також повідомила про створення нової держкомісії з розслідування аварій на підприємстві, яку очолить перший віце-прем’єр Олександр Турчинов. Роботу попередньої комісії голова уряду розкритикувала.


Під час перебування в Донецьку Прем’єр-міністр сказала, що закривати її не можна, а от розвивати необхідно, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

На початку зустрічі Тимошенко з шахтарями керівництво шахти змалювало страшні наслідки можливого закриття.

Керівник шахти Юхим Звягільській у жорсткій формі попросив чоловіків, присутніх у залі, встати під час появи Юлії Тимошенко. Але та перервала Звягільського і сказала, що влада ще дуже мало зробила для шахтарів, щоб вони перед нею вставали, чим зірвала шалені оплески гірників.

На зустрічі з родинами загиблих Тимошенко повідомила, що Кабмін відкриває «гарячу лінію», куди вони можуть повідомити про порушення їхніх прав.

Прем’єр повідомила також про створення комісії, яка відстежить, як витрачалися гроші, що надавалися на ліквідацію наслідків аварій та виплати родичам загиблих.

Тимошенко також повідомила про створення нової держкомісії з розслідування аварій на підприємстві, яку очолить перший віце-прем’єр Олександр Турчинов.

Роботу попередньої комісії голова уряду розкритикувала.

Унаслідок трьох вибухів метану в середині листопада та на початку грудня на шахті імені Засядька загинули 106 гірників.
XS
SM
MD
LG