Доступність посилання

ТОП новини

Благодійний ярмарок у Римі, щоб допомогти хворим дітям в Україні


Наталка Кудрик Рим, 24 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Західні столиці світяться святковими ліхтарями. Хто ще не встиг з подарунком, в останню мить напередодні різдвяної ночі блукає магазинами і новорічними базарами. Та Різдво Христове полягає не лише у гонитві за матеріальним. Це свято дарує кожному з нас добру нагоду бути щедрим та милосердним у ставленні до бідного чи хворого, а найбільше, коли йдеться про хворих дітей. У Римі влаштували міжнародний благодійний ярмарок, щоб допомогти дітлахам в Україні.

Український намет на ярмарку
(RadioSvoboda.Ua)
Розмальовані степовими соняшниками і березами сувенірні тарілки – найцікавіший товар на стенді «Україна». Непевно, по-дитячому виведений пензлем мазок, пелюстка квітки вийшла трохи розмита, але ці саморобні вироби притягують погляд. Поруч на ялинці зроблені власноруч чудернацькі прикраси та іграшки. Роботи виготовили діти, які лікуються у Київському онкологічному центрі. Відвідувачам про це говорить підпис італійською мовою.

Українська полиця пропонує також музичні диски, традиційні сувеніри і друковані видання з ілюстраціями про країну на схилах Дніпра та звичаї її народу.

Радник посольства України в Італії Марина Михайленко розповіла: «Купують книжки про Україну, про Київ, Львів, інші міста. Також розкупили сувенірну продукцію, особливо ляльки українські. Дуже цікавлять іноземців наші рушники».

У клініці проходять курс лікування 300 дітей

Українці пригощають відвідувачів
(RadioSvoboda.Ua)
Кошти, отримані на ярмарку, йдуть у спеціальний фонд на благодійні цілі. Однак призначення грошей, зібраних в українському наметі, вже відоме конкретно: їх перерахують у Київ до дитячого відділення Інституту онкології Академії медичних наук України. Щороку у клініці проходять курс лікування 300 дітей з виявленими раковими новоутвореннями.

Благодійний різдвяний ярмарок у Римі міська влада проводить вже п’ятий рік поспіль разом із доброчинною організацією «Міжнародна соціальна служба». З усіх регіонів Італії продають гастрономічну продукцію, вироби місцевих умільців та усяку всячину.

«Чим багаті – тим і раді»

Цього року долучитися до цієї справи запросили дипломатичні представництва різних держав. Галявину в історичному популярному парку «Вілла Борґезе» заповнили близько півсотні торговельних наметів.

Господині української ятки, промовляючи щиро «Чим багаті – тим і раді», частували покупців ще й домашньою випічкою. А після привітань з нагоди католицького Різдва співали іноземцям традиційні православні щедрівки та колядки.

Благодійний римський ярмарок триватиме до 7 січня.Упродовж перших чотирьох днів для українських дітей зібрали 500 євро.
XS
SM
MD
LG