Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина отримала кошти на продовження робіт із будівництва метрополітену


З державного бюджету надійшов 41 мільйон гривень. Через проблеми з фінансуванням місто згаяло рік у добудові підземки.

З державного бюджету надійшов 41 мільйон гривень.

Через проблеми з фінансуванням місто згаяло рік у добудові підземки. Бюджетні кошти упродовж року надходили зі значним запізненням і невеликими траншами, відтак роботи практично не велись, а з будівництва звільнилося понад півтори сотні найбільш кваліфікованих фахівців.

Тепер проблема недобудови метро перейшла в площину політичного протистояння. Депутати обласної ради назвали ситуацію катастрофічною і звинуватили у зриві робіт облдержадміністрацію, яка є офіційним замовником робіт.

Водночас в облдержадміністрації називають кілька причин гальмування спорудження підземки. Одна із них – зловживання та непрофесійний менеджмент керівництва метробудівних підприємств.

Раніше передбачалося, що дніпропетровське метро мають добудувати до початку «Євро-2012», наразі фахівці заявляють – це можливо лише за умови використання новітніх технологій та підвищення економічної ефективності будівництва, а відповідно – і нових капіталовкладень.

Наймолодший в Україні дніпропетровський метрополітен є водночас і одним із найбільших довгобудів. Споруджувати його почали більш ніж чверть століття тому, наразі функціонують лише 6 станцій однієї гілки, решта проекту залишилася на папері.
XS
SM
MD
LG