Доступність посилання

ТОП новини

Що мав би зробити Віктор Ющенко перед призначенням Раїси Богатирьової на посаду секретаря РНБО? Коли можуть прибрати пам’ятник Катерині ІІ із Одеси? Скільки може відсидіти у в’язниці Микола Рудьковський?


Ірина Біла Київ, 26 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Що мав би зробити Віктор Ющенко перед призначенням Раїси Богатирьової на посаду секретаря РНБО? Коли можуть прибрати пам’ятник Катерині ІІ із Одеси? Скільки може відсидіти у в’язниці Микола Рудьковський? Про це, серед іншого, пише сьогодні українська преса.


Рішення Президента Віктора Ющенка доручити РНБО Раїсі Богатирьовій у газеті «Україна молода» політолог Андрій Єрмолаєв називає «неадекватним». Він каже, що голова держави перед таким призначенням мав виступити зі зверненням до українського народу стосовно свого рішення сформувати певний баланс політичних сил. Таким чином, каже експерт, Президент змусив би Партію регіонів робити якісь кроки у відповідь. Але «Акела промахнулся». Подробиці – в статті «Акела схибив? Чи убив одразу двох зайців?»

Призначити мільярдера Валерія Хорошковського і мільйонера Сергія Буряка на посади голів митниці і податкової – це гарний жарт, переконані експерти «Газети 24». «Призначити настільки зацікавлених осіб – усе одно, що поставити котів охороняти сметану», – зазначає політолог Володимир Фесенко. Тепер бізнес і влада близькі, як ніколи раніше, переконаний експерт. Із коментарями інших – у статті «Коти і сметана, або Бізнесмени очолили найгрошовитіші відомства».

Про те, чи лишиться пам’ятник Катерині ІІ стояти в Одесі, вирішує Окружний суд Києва. Остаточне рішення стане відоме наприкінці зими. Більше про тих, хто хоче, щоб пам’ятник «засновникам Одеси» був демонтований, та тих, хто його безмежно цінує, розповідає газета «Сегодня» у статті «У лютому Катю можуть приговорити».

Про те, які проблеми постануть перед місцевими бюджетами в новому році незалежно від того, який проект державного бюджету буде ухвалений українським парламентом – так званий новий чи так званий старий, – розповідає газета «Голос України». Стаття називається «Сім бід – один бюджет».

Миколі Рудьковському загрожує від 7 до 12 років в’язниці з конфіскацією майна. Як інформує газета «Факти», прокуратура Києва завершила розслідування справи щодо використання колишнім міністром транспорту і зв’язку державних коштів на приватну поїздку в Париж. Подробиці – у рубриці «Гучна справа».
XS
SM
MD
LG