Доступність посилання

ТОП новини

Постраждалі від вибуху побутового газу в Дніпропетровську можуть залишитись просто неба


До нового року люди мають звільнити кімнати в готелях, де вони мешкають зараз, або ж платити за них самі.

До нового року люди мають звільнити кімнати в готелях, де вони мешкають зараз, або ж платити за них самі.

Про це заявив голова облдержадміністрації Віктор Бондар.

За його словами, наразі постраждалі родини отримали в середньому по 700-800 тисяч гривень компенсації за житло та майно, чого мало вистачити на купівлю квартир і їх облаштування. Тепер ті, хто забарився з придбанням житла, мають розв’язувати свої проблеми самостійно.

Наразі у дніпропетровських готелях мешкають близько сотні постраждалих від вибуху. Міська влада раніше обіцяла, що за їхнє проживання бюджет розраховуватиметься стільки, скільки буде потрібно.

Тим часом у скрутному становищі наразі перебувають щонайменше кілька постраждалих родин, які 2-3 роки тому взяли банківські кредити на придбання квартир у багатоповерхівці. Після вибуху люди лишилися без житла, натомість компенсації за квартири отримали банки.

Голова облдержадміністрації Віктор Бондар пообіцяв: на допомогу цим родинам спрямують 15 мільйонів гривень, які ще залишились від добродійної допомоги.

Вибух побутового газу в житловому будинку Дніпропетровська стався у жовтні. Він забрав життя 23-х людей. Понад 300 осіб визнані постраждалими. Збитки від вибуху оцінили в 100 мільйонів гривень.
XS
SM
MD
LG