Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська міськрада надала землю для спорудження будинку для потерпілих від «газової трагедії»


Житло збираються спорудити в тому ж районі, де стався вибух, неподалік місця трагедії.

Житло збираються спорудити в тому ж районі, де стався вибух, неподалік місця трагедії. Для забудови надали 20 соток землі.

За попередніми даними, до кооперативу, створеного для спорудження нового будинку, погодилася увійти лише частина родин – близько 80 з півтори сотні. Багато людей просто не захотіли мешкати на житловому масиві, де сталася трагедія.

Наразі близько 30 родин, потерпілих від аварії, мешкають у готелях: хтось не встиг купити житло через юридичні труднощі, хтось іще робить ремонт у придбаній квартирі. Влада дала їм термін: залишити готелі до нового року.

Що ж до самого потерпілого будинку, то найбільш ушкоджені вибухом два під’їзди вже демонтували. На їхньому місці будуватимуть церкву з трьома банями.

Що ж робити з двома вцілілими під’їздами, міська влада вагається. Як варіант, їх використовуватимуть як переселенський пункт чи склади.

Вибух побутового газу в житловому будинку Дніпропетровська стався у жовтні. Він забрав життя 23 людей. Понад 300 осіб визнані потерпілими. Збитки від аварії оцінили в 100 мільйонів гривень.
XS
SM
MD
LG