Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані оголосили триденну жалобу за лідером опозиції Беназір Бгутто


У спеціальному телезверненні президент країни Первез Мушарраф відповідальність за вбивство поклав на терористів і пообіцяв, що їх знищать.

У спеціальному телезверненні президент країни Первез Мушарраф відповідальність за вбивство поклав на терористів і пообіцяв, що їх знищать.

Бгутто вбили на мітингу її прихильників. Смертник підірвав бомбу поруч з її автомобілем. Разом з Бгутто загинули до 20 осіб, десятки зазнали поранень.

Повідомлення про вбивство Бгутто викликало масові заворушення по всій країні. У багатьох містах розпочалися зіткнення демонстрантів з поліцією.

Рада Безпеки ООН збирається на термінове засідання, щоб обговорити ситуацію в Пакистані.

Світова громадськість різко засудила вбивство Беназір Бгутто. З гострими заявами виступили США, Європейський Союз, лідери багатьох країн.

Президент США Джордж Буш заявив: «Ми підтримуємо народ Пакистану в його боротьбі з тероризмом і екстремізмом. Ми закликаємо пакистанців заради пам''яті про Беназір Бгутто не відмовлятися від демократії, за яку вона віддала своє життя».

А президент Афганістану Хамід Карзай зазначив: «Мене шокувало повідомлення про те, що донька Пакистану Беназір Бгутто стала жертвою підступного і звірячого нападу ворогів миру і процвітання пакистанського народу і всього мусульманського світу».
XS
SM
MD
LG