Доступність посилання

ТОП новини

Кого політологи вважають найсильнішим політиком року? Які коментарі до призначення Раїси Богатирьової на посаду секретаря РНБО? Чому не варто купувати в Україні чорну ікру?


Ірина Біла Київ, 28 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Кого політологи вважають найсильнішим політиком року? Які коментарі до призначення Раїси Богатирьової на посаду секретаря РНБО? Чому не варто купувати в Україні чорну ікру? Огляд української преси.

Що це було і що ж воно буде далі в українські політиці? Газета «Україна молода» звернулася до знаних політологів з однаковими запитаннями: який політик у 2007 був найсильнішим, яка головна подія року, яка найбільша помилка «Року Свині» і стислий прогноз на «Рік Миші». Так, Кость Бондаренко вважає помилкою відставку Анатолія Гриценка. А Михайло Погребинський – згоду Партії регіонів на дострокові вибори, бо їх «надурили мов немовлят». А Олесь Доній переконаний, що політик року – Віктор Балога. Докладніше про це йдеться в статті «Минуле „най-най“ із прицілом у майбутнє».

Призначення Раїси Богатирьової – прагматичний вибір для президентської команди. У структуру влади ввійшло помірне крило регіоналів, яке власне завжди було за владний баланс. Одночасно це працює й на зниження опозиційного потенціалу радикальнішого крила. Крім того, інтеграція Богатирьової в РНБО звузить поле для маневру Януковича, у тому числі з урахуванням його президентської перспективи – в цьому переконує читачів газети «День» політолог Вадим Карасьов.

Після новорічних свят усіх власників знецінених вкладів запрошують прийти в Ощадбанк зі своїми ощадкнижками. Як інформує газета «Факти», банк починає формування реєстру вкладників і утримувачів державних цінних паперів. Це дасть змогу прискорити виплату компенсацій.

Чорна ікра на полицях українських супермаркетів – невідомого походження. Її завезли в Україну або нелегально, або дуже давно. Як стверджує газета «Діло», на сьогодні цей делікатес не імпортується. Чому – пояснюється в статті «Ікра чорна, контрабандна».

Астрономи повідомляють про те, що 31 грудня Марс і Місяць світитимуть у нічному небі яскравіше, ніж будь-коли упродовж року. Вчені пояснюють такий феномен унікальним розташуванням цих космічних об’єктів. Але, як стверджує газета «Вечірні вісті», за кількістю і яскравістю світла Україна засліпить нічне небо. Більше про підготовку до новорічних розваг розповідає стаття «Українці святкують по-справжньому».
XS
SM
MD
LG