Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила Держбюджет на 2008 рік


За закон «Про Державний бюджет України на 2008 рік та внесення змін до деяких законодавчих актів» проголосували в п’ятницю увечері 235 із 438 народних депутатів, зареєстрованих у залі. Із фракції БЮТ проголосували 156 депутатів, із фракції «Наша Україна – Народна самооборона» – 71, і з фракції КПУ – 8 депутатів. Не голосували у повному складі фракції Партії регіонів та Блоку Литвина. Президент Віктор Ющенко напередодні неодноразово заявляв, що бюджет потребуватиме змін, над якими почнуть працювати вже у січні.


За закон «Про Державний бюджет України на 2008 рік та внесення змін до деяких законодавчих актів» проголосували в п’ятницю увечері 235 із 438 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

Із фракції БЮТ проголосували 156 депутатів, із фракції «Наша Україна – Народна самооборона» – 71, і з фракції КПУ – 8 депутатів.

Не голосували у повному складі фракції Партії регіонів та Блоку Литвина.

Ухвалений документ складається з двох частин: самого державного бюджету та низки змін до податкового та соціального законодавства.

Документ зокрема вносить зміни щодо продовження мораторію на продаж землі, а також містить положення стосовно розвитку Агропромислового комплексу в рамках вступу України до СОТ.

Президент Віктор Ющенко напередодні неодноразово заявляв, що бюджет потребуватиме змін, над якими почнуть працювати вже у січні.

А представник БЮТу Михайло Поживанов зазначив: «Є ще над чим попрацювати. Ми домовилися, що створимо одразу відповідну групу, яка напрацює зміни до бюджету, і на початку лютого ми внесемо до нього зміни».

Водночас представник Партії регіонів Анатолій Толстоухов в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що опозиція «буде контролювати всі параметри бюджету з погляду їхнього виконання».

«Ми будемо принципово відстоювати позицію, щоб це не був бюджет по підсумках виборів однієї політичної сили і як стартовий майданчик для президентських виборів», – наголосив він.

Матеріали до теми:

• Соціальна несоціальність бюджету Тимошенко
XS
SM
MD
LG