Доступність посилання

ТОП новини

Президент скасував низку своїх указів, які припиняли дію постанов і розпоряджень попереднього Кабінету Міністрів


Напередодні, 24 грудня 2007 року, новий склад Кабінету Міністрів України скасував 34 постанови і розпорядження попереднього Кабміну як такі, що не відповідають Конституції. Віктор Ющенко вважає, що це надзвичайно важливий крок.

Напередодні, 24 грудня 2007 року, новий склад Кабінету Міністрів України скасував 34 постанови і розпорядження попереднього Кабміну як такі, що не відповідають Конституції.

У зв’язку з цим 28 грудня 2007 року Віктор Ющенко підписав 25 указів, якими визнав такими, що втратили силу, ті його укази, які з весни і до грудня 2007 року припиняли «незаконні, неконституційні акти колишнього Кабміну», повідомила в суботу заступник голови Секретаріату Президента, представник Президента в Конституційному Суді і ЦВК Марина Ставнійчук.

Віктор Ющенко вважає, що це надзвичайно важливий крок, оскільки серед тих актів, які ним припинялися, було багато «резонансних, важливих із погляду економічного розвитку України, забезпечення економічної безпеки держави», заявила Ставнійчук.

Ці резонансні постанови і розпорядження попереднього уряду Президент України припиняв «на користь українського народу», додала вона.
XS
SM
MD
LG