Доступність посилання

ТОП новини

У неділю сповнився рік від страти Саддама Хусейна


У рідному селі й місці поховання Саддама Аль-Авджа зібралися вшанувати його пам’ять десятки сунітів, до яких належав і він сам. Серед учасників поминальної церемонії – вожді місцевих громад, духовенство, студенти. Колишнього Президента Іраку повісили 30 грудня 2006 року.

У рідному селі й місці поховання Саддама Аль-Авджа зібралися вшанувати його пам’ять десятки сунітів, до яких належав і він сам. Серед учасників поминальної церемонії – вожді місцевих громад, духовенство, студенти.

У селищі й сусідньому місті Тікріті посилено патрулі поліції. На стінах будинків – свіжі гасла «Помстимося за Президента Саддама Хусейна!»

За повідомленнями, від суботи на невизначений термін оголошено комендантський час у містечку Ад-Давр на південь від Тікріта, де в грудні 2003 року американські війська захопили Саддама.

Колишнього Президента Іраку повісили 30 грудня 2006 року.

Напередодні Спеціальний трибунал у справах злочинів проти людяності в Іраку засудив колишнього іракського диктатора на смерть.

Його звинуватили в убивствах майже 150 шиїтів у 1982 році в містечку Дуджайль.

Саддам проходив іще в одній справі, про вбивство десятків тисяч курдів на півночі Іраку в 1986–1989 роках, у якій йому теж загрожувала кара смерті, але цю справу не довели до кінця через його страту.

Сама страта викликала суперечливі погляди в усьому світі. У засоби інформації потрапив знятий на мобільний телефон відеозапис, на якому видно й чути, як виконавці страти знущалися з засудженого на смерть.
XS
SM
MD
LG