Доступність посилання

ТОП новини

У Коломиї відкрили пам’ятник колишньому сотенному УПА за його життя


Мирослав Симчич, на псевдо Кривоніс, відомий тим, що в січні 1945 року сотня Української повстанської армії під його командою знищила частину каральної дивізії НКВС СРСР у складі близько 450 осіб. Після Другої світової війни Симчич був кілька разів засуджений на тривалі терміни в радянських концтаборах і відбув там загалом понад 32 з половиною роки.


Мирослав Симчич, якому в суботу сповнилося 85 років, теж узяв участь у відкритті пам’ятника самому собі.

Майже триметровий гранітний пам’ятник встановили на проспекті В’ячеслава Чорновола в Коломиї.

Мирослав Симчич, на псевдо Кривоніс, відомий тим, що в січні 1945 року сотня Української повстанської армії під його командою знищила частину каральної дивізії НКВС СРСР у складі близько 450 осіб. Це був один із найбільших вдалих боїв УПА.

Після Другої світової війни Симчич був кілька разів засуджений на тривалі терміни в радянських концтаборах і відбув там загалом понад 32 з половиною роки.

Раніше в інтерв’ю Радіо Свобода Мирослав Симчич розповідав, що українським в’язням допомогло вижити те, що вони «завжди свято і систематично дотримувалися віри Христової»: «Та віра дала нам надію на те, що при Господній допомозі ми все видержимо і дождемося Української держави».
XS
SM
MD
LG