Доступність посилання

ТОП новини

Адріано Челентано святкує 70-літній ювілей


Наталка Кудрик Рим, 7 січня 2008 (RadioSvoboda.Ua) — Король італійської поп-музики, актор-комік і телеведучий Адріано Челентано відсвяткував у неділю 70-літній ювілей. Цими днями відомий співак відзначає також 50 років творчої кар’єри, увінчаної великими успіхами та народною любов’ю. В Україні він залишається і донині яскравим та улюбленим представником італійської популярної пісні.


«24 тисячі поцілунків» — запальна пісня про шалене кохання, з котрою Адріано Челентано у 1961 році вперше виступив на престижному фестивалі у Санремо. Молодий виконавець завоював тоді друге місце, але успіх був незаперечний: аудіозаписи з цією піснею розійшлися мільйонним тиражем.

Щоправда, перший раз на велику сцену Челентано вийшов раніше: спочатку він імітував американських співаків рок-н-роллу, 1957 року у міланському Палаці спорту вже виступив як рок-співак. Через своєрідну пластичність і неординарну манеру рухатися на сцені юного артиста прозвали «той, що на пружинах».

Адріано Челентано народився 6 січня 1938 року у робочому кварталі Мілана на вулиці Ґлюк. У 60-тих роках з’явиться його автобіографічна пісня «Хлопець з вулиці Ґлюк», котра стала екологічним маніфестом тодішньої італійської молоді.

У пізніших піснях Челентано дедалі частіше лунають їдкі, іронічні і критичні соціальні мотиви. Окрім охорони довкілля, він торкається тем недалекоглядної італійської політики, корупції, атомної енергії і шлюбів між представниками сексуальних меншин.

Невгамовний, простяцький, трохи пришелепуватий, але водночас мудрий — таким постає актор Адріано Челентано у художніх фільмах, здебільшого кінокомедіях. Український глядач добре пам’ятає його комедійну роль у стрічці «Приборкання норовливого» разом з Орнеллою Муті.

Окрім музики і кіно, артист прославився діяльністю і на телебаченні. Челентано був ведучим багатьох телешоу на національному каналі RAI. Остання з музично-розважальних програм «Рокполітик» два роки тому збирала численну телеаудиторію і завдала деяких проблем самому автору. Адже під час ефіру лунали критичні закиди на адресу італійських можновладців, а Челентано не може терпіти цензури перед ефіром.

Задувши 70 свічок на святковому торті, відомий співак та актор почувається у чудовому робочому настрої. Завжди поруч, вдома і під час роботи, дружина, актриса Клаудіа Морі, та троє дітей.

У планах — нове музичне телешоу. Брати паузу, судячи зі слів Адріано Челентано, він не збирається: «Я, правду кажучи, завжди в стані паузи. Часто розмірковую, фантазую, видумую щось. Планую робити одне, але потім відкладаю, бо потребує багато часу, переключаюся на інше, однак усвідомлюю, що й те інше забирає час. Думаю, щоразу, коли про щось думаю, пауза є неминучою. Коли закінчиться ця пауза, означатиме, що справи мої кепські».
XS
SM
MD
LG