Доступність посилання

ТОП новини

Хав’єр Солана привітав грузинський народ із мирним проведенням виборів


Згідно із попередніми даними, після опрацювання 90 відсотків бюлетенів, чинний лідер держави Михаїл Саакашвілі отримує близько 52 відсотків голосів виборців – цього достатньо для перемоги на виборах.


Вони ґрунтувалися на справжній конкуренції, заявив Верховний представник ЄС із зовнішньої політики.

За його словами, пріоритетом є якнайскоріший підрахунок голосів і належне розслідування усіх звинувачень у порушеннях під час виборів.

Хав’єр Солана зазначив, що Євросоюз готовий підтримувати Грузію на шляху до парламентських виборів навесні цього року.

За попередніми даними, чинний лідер держави Міхеїл Саакашвілі здобув близько 52 відсотків голосів виборців – цього достатньо для перемоги на виборах.

Його найближчий опонент, кандидат від об’єднаної опозиції Леван Ґачечіладзе, отримав близько 27 відсотків.

Спостерігачі від організації безпеки та співпраці в Європі назвали вибори загалом чесними та відкритими.

Натомість Росія і грузинська опозиція стверджують, що лідер держави у своїй передвиборчій кампанії використовував адмінресурс і тиск на суперників.

А Україна закликає політичні сили Грузії зберегти стабільність та уникнути протистояння.

Як зазначається у коментарі Міністерства закордонних справ України, згідно з висновками ОБСЄ, дострокові президентські вибори відповідали більшості зобов''язань, взятих на себе Грузією.

Українська сторона висловила надію, що результати голосування визнають усі учасники виборчого процесу.

Матеріали до теми:

• Президентом Грузії знову стає Міхеїл Саакашвілі • «Вибори в Грузії були хорошим кроком у напрямку до демократії», – наголошує західна дослідниця • Президентські вибори в Грузії: головний переможець – грузинський народ, який «бере справи в свої руки» • Росія критикує перебіг президентської кампанії і виборів у Грузії й їхню оцінку західними спостерігачами • Україна сподівається, що всі учасники виборчого процесу в Грузії визнають результати дострокових президентських виборів, які б вони не були • Місія спостерігачів від України в Грузії: істотних порушень на дострокових президентських виборах не виявлено, не довіряйте «результатам» опитувань невідомих псевдоструктур • Екзит-пол у Грузії: Міхеїл Саакашвілі може перемогти вже в першому колі президентських виборів • Грузія обирала Президента і вирішувала свій курс щодо НАТО
XS
SM
MD
LG