Доступність посилання

ТОП новини

Баскетболісти й хокеїсти тішать перемогами, футбольні легіонери повертаються


Геннадій Мороз Київ, 9 січня 2008 (RadioSvoboda.ua) – Баскетбольний клуб «Київ» продовжує тішити своїх шанувальників перемогами на євроарені. У вівторок пізно ввечері в черговому матчі Кубка УЛЄБ кияни з рахунком 73 : 63 переграли у гостях французький «По’Ортез». Завдяки цьому лідери української суперліги практично забезпечили собі вихід у наступний раунд популярного на континенті турніру.

П’яту перемогу поспіль в рамках європейського Кубка УЛЄБ здобув у вівторок «Азовмаш». У Маріуполі чемпіони України загалом без особливих проблем довели свою перевагу над французьким «Нансі» – 76 : 62. Найкращими в складі «Азова» стали Сергій Ліщук та литовець Делінікайтіс.

Щоправда, необхідної різниці в рахунку господарям досягти не вдалося, оскільки в першому матчі цих суперників французи перекидали «Азовмаш» на 24 очки.

Відтак, для виходу в плей-офф євротурніру українцям необхідно перемагати в двох заключних матчах групи. І перший із них уже за тиждень у Маріуполі проти грізної іспанської «Памеси».

БК «Київ» наступного вівторка вдома прийматиме болгарську «Лукойл-Академію».

З перемоги розпочав новий рік київський «Сокіл»

У першому матчі Вищої ліги чемпіонату Росії після новорічно-різдвяної перерви кияни у непростій боротьбі здолали у гостях «Титан» з міста Клина. Підсумковий рахунок 5 : 2 «соколята» змогли забезпечити лише на останніх хвилинах матчу.

Після вольової перемоги базовий клуб хокейної збірної України ділить 6–7 місця із «Бєлгородом». І вже сьогодні «Сокіл» і «Титан» зустрінуться в повторному матчі спареного туру.

Футбольні легіонери починають повертатися з України додому

Донецький «Шахтар» продовжує позбуватися дорогих легіонерів, які, втім, не надто справдили сподівання уболівальників та керівництва.

Після мексиканця Нері Кастільйо зі складу віце-чемпіонів України вибуває Крістіано Лукареллі. За повідомленням авторитетної La Gazzetta dello Sport, італійський форвард таки повертається на батьківщину, де на правах оренди виступатиме за «Парму».

Сума угоди склала близько 2 мільйонів євро. А по завершенні Чемпіонату Італії «Парма» зможе викупити всі права на гравця за 4 мільйони європейської валюти.

Минулого літа за трансфери Кастільйо, Лукареллі, бразильця Ілсіньйо та інших леґіонерів «Шахтар» витратив 70 мільйонів доларів.

Попри трансферні проколи донеччани залишаються найсильнішим клубом на теренах Східної Європи. В оновленому рейтингові Міжнародної федерації футбольної історії та статистики віце-чемпіони України посідають вельми почесне 22 місце.

Київське «Динамо» у січневому списку авторитетної організації має 65 позицію. На чолі рейтингу знайомі обличчя: іспанська «Севілья», «Манчестер Юнайтед», «Мілан» і «Челсі».
XS
SM
MD
LG