Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські правоохоронці вилучили у торгівельних мережах міста 15 тисяч предметів нелегальної піротехніки


Приводом для рейдів правоохоронців стали численні сигнали про діяльність точок продажу, де дорослі та діти без перешкод могли придбати будь-яку піротехніку – від петард до потужних салютних установок. Нелегальну піротехніку вважають потенційно небезпечною.

Рейди здійснюються від початку нового року.

Усе вилучене в результаті перевірок – петарди та феєрверки – правоохоронні органи передають до піротехнічної служби для знешкодження.

Нелегальну піротехніку вивозять у балки, за місто, підпалюють і заливають водою.

Приводом для рейдів правоохоронців стали численні сигнали про діяльність точок продажу, де дорослі та діти без перешкод могли придбати будь-яку піротехніку – від петард до потужних салютних установок.

Нелегальну піротехніку вважають потенційно небезпечною, адже вона не проходить належного технічного тестування і не має чітких інструкцій для використання.

У міліції кажуть, що реалізація подібної продукції дозволена тільки в спеціалізованих магазинах, що мають відповідні ліцензії.

Що ж до використання піротехніки, то запускати феєрверки ближче, ніж за сто метрів від житлових будинків, категорично заборонено.

До медичних установ Дніпропетровська в період новорічних свят щодня шпитаізовували людей із травмами від використання піротехніки.

За даними з міського управління міліції, у кількох ушкоджені кінцівки, двоє втратили зір.
XS
SM
MD
LG