Доступність посилання

ТОП новини

Президент США Джордж Буш прибув до Ізраїлю на початок свого візиту на Близький Схід


За словами Буша, він бачить «нові можливості» для миру між Ізраїлем і палестинцями. Він також має відвідати країни, що є головними союзниками США в арабському світі на Близькому Сході: Кувейт, Бахрейн, Об’єднані Арабські Емірати, Саудівську Аравію і Єгипет, де він має закінчити візит 16 січня.

У Тель-Авіві його зустрічали Президент Ізраїлю Шимон Перес і Прем’єр-міністр Егуд Ольмерт.

За словами Буша, він бачить «нові можливості» для миру між Ізраїлем і палестинцями.

Перес заявив, що нинішній рік буде «моментом правди» для миру на Близькому Сході.

Він також додав, що одне з головних завдань на шляху до цього мирного процесу – зупинити «божевілля» Ірану і войовничих угруповань «Хезболла» і «Хамас».

Пізніше сьогодні Буш має провести переговори з ізраїльськими керівниками, а завтра зустрітися на Західному березі Йордану з Президентом Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом.

Це перший візит Джорджа Буша до Ізраїлю і палестинських територій на посаді Президента США.

Він також має відвідати країни, що є головними союзниками США в арабському світі на Близькому Сході: Кувейт, Бахрейн, Об’єднані Арабські Емірати, Саудівську Аравію і Єгипет, де він має закінчити візит 16 січня.

У перебігу подорожі Буш також, як очікують, наголосить на важливості протистояти прагненню Ірану збільшити свій вплив у регіоні.

Матеріали до теми:

• Президент США Джордж Буш розпочинає візит на Близькому Сході • Президент Буш вирушає на Близький Схід. Уперше і, мабуть, востаннє
XS
SM
MD
LG