Доступність посилання

ТОП новини

Президент Віктор Ющенко вніс на розгляд Верховної Ради пакет із 11 першочергових законопроектів


Зокрема, законопроекти: «Про Кабінет Міністрів», «Про внесення змін до закону «Про місцеві державні адміністрації», «Про місцеве самоврядування», «Про національну гвардію України», «Про чисельність Збройних сил України на 2008 рік», «Про внесення змін до закону «Про Конституційний Суд України», «Про Вищу раду юстиції», «Про правовий статус учасників боротьби за незалежність України в 20-90-х роках ХХ сторіччя». За повідомленням прес-служби Президента, метою цих законопроектів є врегулювання питань у системі організації й функціонування державної влади, у тому числі місцевої влади, в економіці, правоохоронній діяльності й судочинстві.


Зокрема, глава держави вніс законопроекти: «Про Кабінет Міністрів», «Про внесення змін до закону «Про місцеві державні адміністрації», «Про місцеве самоврядування», «Про національну гвардію України», «Про чисельність Збройних сил України на 2008 рік», «Про внесення змін до закону «Про Конституційний Суд України», «Про Вищу раду юстиції», «Про правовий статус учасників боротьби за незалежність України в 20-90-х роках ХХ сторіччя».

Президент також вніс у Раду законопроекти «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо визначення статусу окремих державних органів)»; «Про ратифікацію статуту Організації за демократію й економічний розвиток – ГУАМ» і законопроект «Про внесення змін у до статті 5 закону «Про прожитковий мінімум».

За повідомленням прес-служби Президента України, метою цих законопроектів є врегулювання питань у системі організації й функціонування державної влади, у тому числі місцевої влади, в економіці, правоохоронній діяльності й судочинстві.

Зокрема, Віктор Ющенко вважає, що законопроект про Кабмін повинен урегулювати повноваження й порядок діяльності уряду, визначити порядок його формування.

Ухвалення нової редакції закону про Кабмін було однією з вимог Ющенка при формуванні Коаліції демократичних сил.

А стосовно законопроекту «Про національну гвардію» Президент зазначив, що такий закон повинен створити законодавчий бар’єр силовому протистоянню в країні, зокрема пропонується перетворити внутрішні війська МВС у національну гвардію.

Раніше, у грудні 2007 року Віктор Ющенко вніс на розгляд Верховної Раду 13 першочергових законопроектів.

Зокрема, у парламент було внесено проекти законів щодо кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору, про ратифікацію угоди між Україною і Європейським Союзом про спрощення оформлення віз і про реадмісію.
XS
SM
MD
LG