Доступність посилання

ТОП новини

Кияни по 3 години стоять у чергах на реєстрацію колишніх вкладників Ощадбанку СРСР


Наталка Коваленко Київ, 10 січня 2008 року (RadioSvoboda.Ua) – У Києві великі черги біля філій Ощадбанку. Через погану організацію реєстрації колишніх вкладників люди сумніваються, що завтра Ощадбанк зможе розпочати виплати компенсацій.


Чоловік і жінка біля дверей цієї філії Ощадбанку голосно обурюються і говорять про вклади. Виявляється, що саме вони на цю годину є останніми в черзі вкладників, які прийшли сюди зареєструватися: «Тут людей, мабуть, з триста осіб. Уже і свідомість втратили. Що це за організація? А там у них тільки двоє людей дозволяють ці анкети взяти, щоб заповнити. Ледве рухаються».

Я зайшла всередину. Малесенький коридорчик і натовп. Люди, за їхніми словами, чекають своєї черги уже по 2-3 години.

– Ми стоїмо, у нас немає заяв, але нас туди не пропустять, щоб узяти анкету.

– Ну, анкету ти тільки береш у руки і йдеш. Там немає ні реєстрації, ні подібного нічого.

– Навіть коли є заява, потрібно вистояти оцю чергу.


11 січня обіцяють реєструвати і паралельно виплачувати гроші

Пані Олександра три дні намагалася зареєструвати дитячий вклад онуки в Оболонській філії Ощадбанку. Зараз вона приїхала сюди реєструвати свої вклади.

«Люди приходять о третій годині дня і стають сімдесятими чи вісімдесятими в черзі. А Юля, наша Прем’єр, говорить, що три-чотири особи. Я ось там була (на Оболоні), так вони відчинили о 9:00, і о 10:10 вийшло тільки троє людей. Потім сказали, якщо на іншу людину оформляєш, потрібно представляти генеральну довіреність, завірену нотаріусом. Ніхто не приносить. Дають 5-6 паспортів, оформляють і все», – поскаржилася літня жінка.

Перед залізними ґратами стоїть охоронець і впускає по четверо осіб. За 20 хвилин ніхто так і не вийшов. Виплати мають розпочати завтра. У філії говорять, що може бути дві черги. Одних – реєструватимуть, а зареєстрованим, паралельно, виплачуватимуть обіцяну тисячу.

Щоб зареєструвати усіх охочих навіть тут, потрібно більше трьох днів, говорять вкладники. Однак вони на виплати завтра не сподіваються.

– Як же отримувати, як ми не можемо дійти до віконця й залишити заяву, що ми хочемо взяти гроші? Подивіться, що робиться. Про які завтра гроші може йти мова?
XS
SM
MD
LG