Доступність посилання

ТОП новини

Російського опозиціонера Міхаїла Ґанґана звільнили з-під варти


Українські міліціонери спільно з російськими спецслужбами затримали Ґанґана наприкінці минулого місяця на залізничному вокзалі у Вінниці. Згодом Вінницький райсуд дав згоду на утримання Ґанґана під вартою упродовж 40 діб.

Про це Радіо Свобода повідомив голова Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман.

«За апеляцією, яка була подана від імені Міхаїла Ґанґана Апеляційний суд Вінницької області, колегія з кримінальних справ ухвалила рішення про його негайне звільнення з-під варти. Його подальші дії визначаються його статусом особи, яка звернулася за наданням статусу біженця до української влади. Він буде перебувати в процедурі надання статусу біженця і діяти далі відповідно до рішення, яке ухвалять за його клопотанням. Проте не може бути ніякої мови про його екстрадицію», – зазначив Дмитро Гройсман.

Українські міліціонери спільно з російськими спецслужбами затримали Ґанґана наприкінці минулого місяця на залізничному вокзалі у Вінниці.

Згодом Вінницький райсуд дав згоду на утримання Ґанґана під вартою упродовж 40 діб.

Міхаїл Ґанґан є одним із організаторів «Маршів незгодних», представник забороненої в Росії Націонал-більшовицької партії.

За участь у «Марші незгодних», який відбувся в Самарі навесні минулого року, його заочно засудили до трьох років позбавлення волі за нібито порушення правил відбування умовного покарання.
XS
SM
MD
LG