Доступність посилання

ТОП новини

У Росії голова організації «Голос Беслана» Емма Тагаєва звернулась до Президента Путіна з вимогою припинити переслідування цієї громадської організації


Наступного тижня суд в Назрані почне розглядати подання прокуратури, яка вимагає визнати діяльність організації «екстремістською».

Наступного тижня суд в Назрані почне розглядати подання прокуратури, яка вимагає визнати діяльність організації «екстремістською».

За словами співголоси об’єднання Ели Кесаєвої, «екстремістською» прокуратура вважає одну із заяв «Голосу Беслана», в якій, зокрема, Президента Владіміра Путіна називають «ґарантом злочинців»

Елла Кесаєва в інтерв’ю Радіо Свобода сказала: «Голова громадської організації Тагаєва, в якої вся сім’я загинула в бесланській трагедії, вона залишилась сама… Особисто вона попросилась до Президента, нагадала йому, що сталася трагедія, що неодноразово до нього зверталися, що розслідування не проводиться, і що його вважають винуватцем, і вважає, що це не вияв екстремізму. Вона вимагає припинити знущання над громадською організацією».

Кесаєва вважає, що рішення прокуратури викликане тим, що «Голос Беслана» провадить незалежне розслідування теракту в Беслані.

У вересні 2004 року Бесланську школу номер 1 захопили озброєні бойовики, взявши понад тисячу осіб заручниками. Внаслідок штурму школи силовими спецпідрозділами, загинули 334 особи, в-основному – діти.

Нещодавно в інтернеті були оприлюднені відозаписи, на яких можна побачити, що вистріли по школі почалися з даху навпроти, де були силовики, а не всередині школи, як це стверджує офіційна версія.
XS
SM
MD
LG