Доступність посилання

ТОП новини

Джордж Буш називає Іран «провідною державою – спонсором тероризму» і заявляє про відданість США демократичному Близькому Сходові


Президент США перебуває в неділю в Об’єднаних Арабських Еміратах у перебігу своєї поїздки низкою країн регіону.

Президент США перебуває в неділю в Об’єднаних Арабських Еміратах у перебігу своєї поїздки низкою країн регіону.

У своїй промові в Абу-Дабі Буш заявив, що дії керівництва Ірану «загрожують безпеці всіх держав».

За словами американського керівника, Іран підриває сподівання на мир у всьому регіоні тим, що надає зброю талібам в Афганістані, шиїтським повстанцям в Іраку і повстанцям у Лівані.

Іран також передає мільйони доларів екстремістам по всьому світі, тоді як іранський народ зазнає репресій і економічних труднощів, заявив Буш.

Він додав, що «культурно багатий і талановитий» народ Ірану має право на владу, яка дослухалася б до бажань цього народу.

Президент США також говорив про «справжню, міцну й тривалу» відданість Америки розвиткові демократії в регіоні і привітав демократичні реформи, які здійснюють у деяких країнах Перської затоки.

За його словами, США не мають у регіоні територіальних претензій, а лише прагнуть «нашої спільної безпеки і вашої свободи».

У перебігу своєї більш як тижневої подорожі Джордж Буш уже побував в Ізраїлі і на палестинських територіях, у Кувейті й Бахрейні – в останньому це був перший приїзд Президента США.

У подальшій програмі його поїздки – також Саудівська Аравія й Єгипет.

Об’єднані Арабські Емірати, де Буш перебуває в неділю й де він так різко скритикував Іран, є головним торговельним партнером Тегерана.
XS
SM
MD
LG