Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко окреслив основні акценти щорічного послання до Верховної Ради: в першу чергу – економіка


Президент України планує звернутися зі щорічним посланням до парламенту про внутрішнє та зовнішнє становище України у перший день роботи нової сесії Верховної Ради.

Президент України планує звернутися зі щорічним посланням до парламенту про внутрішнє та зовнішнє становище України у перший день роботи нової сесії Верховної Ради.

Дата цього засідання наразі визначається у стінах Верховної Ради, і зазвичай вона припадає на першу декаду лютого, сказав він у неділю на спільній із Президентом Угорської Республіки Ласло Шойомом прес-конференції в Мукачевому (Закарпатська область) після завершення двосторонньої робочої зустрічі двох керівників.

Ющенко повідомив, що нині це послання доопрацьовується паралельно з вивченням проекту програми діяльності уряду, яка вивчається в Секретаріаті Президента.

Однією з головних тем послання має бути «необхідність збереження високих темпів економічного зростання». «Та економічна динаміка, яка є в країні, – це висока динаміка. І головна мета економічної доктрини 2008 року полягає в тому, як зберегти економічні можливості року попереднього», – сказав Президент.

«Уряд, особливо Міністерство фінансів і Національний банк, повинні невідкладно сісти за формування антиінфляційних кроків, які могли б законсервувати позитивні макроекономічні показники», – додав він.

Ющенко назвав «провалом» політику в цій сфері, яку здійснював попередній уряд у минулому році.

Президент наголосив, що між урядом і парламентськими фракціями існує чітка домовленість про те, що дефіцит державного бюджету на 2008 рік не повинен перевищувати 2%, і її необхідно дотриматися.

Ющенко також вважає, що Україна «повинна розробити прозору програму приватизації на 2008–2010 роки. За його словами, держава має проводити в цій сфері відкриту політику.

Також Президент наголосив, що його послання міститиме вимогу побудувати якісно новий тип відносин з бізнесом, зокрема, щодо вирішення успадкованої проблеми заборгованості з ПДВ. Питання цього податку є наріжним для відносин «влада – бізнес», сказав він. Перш за все, на думку Ющенка, слід провести реформу фіскальної політики, яка дозволить відновити довіру бізнесу до держави і вивести його з тіні.

У своєму посланні до парламенту голова держави також має намір привернути увагу до необхідності активно готуватися до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. А тим часом він скритикував за недостатню підготовку всі причетні органи місцевої влади, і найбільше дісталося київській.
XS
SM
MD
LG