Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія готова надати фінансову і експертну допомогу для врегулювання в Придністров’ї


Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що Єврокомісія і надалі підтримуватиме зусилля Місії ЄС із надання прикордонної допомоги Молдові і Україні.

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що Єврокомісія і надалі підтримуватиме зусилля Місії ЄС із надання прикордонної допомоги Молдові і Україні.

Баррозу також повністю підтримує пропозиції Президента Молдови Владіміра Вороніна щодо зміцнення довіри між Кишиневом і Тирасполем та обіцяє фінансову і експертну допомогу для врегулювання в Придністров’ї.

Про це керівник Єврокомісії заявив на прес-конференції після зустрічі з лідером Молдови в Брюсселі.

Баррозу сказав, що «вражений» особистими зобов’язаннями Вороніна просуватися вперед і пожвавити зусилля щодо врегулювання в Придністров’ї.

Голова Єврокомісії вважає надзвичайно цінними пропозиції молдовського Президента щодо заходів побудови довіри між Кишиневом і Тирасполем та пообіцяв підтримку Брюсселя.

Євросоюз докладає багато зусиль щодо придністровського врегулювання і готовий далі збільшувати свою причетність до нього, сказав Баррозу.

«Я повністю підтримую пропозиції Президента (Вороніна) щодо заходів побудови довіри, і ми готові надати експертні поради і, де доречно, фінансову допомогу, щоб підтримати їхнє втілення в життя. Ми також продовжуватимемо наші зусилля в рамках Місії ЄС із надання прикордонної допомоги Україні і Молдові, яка проводить відмінну роботу щодо управління кордонами і митних питань», – заявив Жозе Мануель Баррозу.

Він також подякував Владімірові Вороніну і молдовській владі за їхню добру співпрацю з Місією ЄС із надання прикордонної допомоги Україні і Молдові.
XS
SM
MD
LG