Доступність посилання

ТОП новини

Навколо нового закону про Кабмін, про черги в Ощадбанках і те, як «мобілка» впливає на наше здоров’я – огляд преси


Ірина Біла Київ, 15 cічня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Чиї повноваження послабить новий закон про Кабмін? Як будуть зменшувати черги в Ощадбанках? Де в столиці з''явиться вулиця народних майстрів?


Невдовзі країна матиме новий закон про Кабмін. Як стверджує газета «Україна молода», БЮТ визнає, що президентський проект послаблює повноваження Юлії Тимошенко, але готується підтримати пропозицію з Банкової. Ще рік тому, нагадують газетярі, Президент казав, що своїм законом Кабінет Міністрів узурпує владу. Свіжий проект Ющенка вирівнює ці перегини. І навіть перетискає їх на президентський бік. Подробиці – в статті «Новий переділ».

Компенсацію за згорілі вклади в Ощадбанку можна буде отримати не лише у відділеннях банку, але й... удома. Як інформує газета «Діло», уряд готує постанову, яка дозволить виплачувати відшкодування через поштарів, так само, як і пенсію. Причина, через яку уряд вирішив долучити до процесу виплати компенсацій «Укрпошту», – величезні черги у відділеннях Ощадбанку. Про це йдеться в статті «Тимошенко не може без пошти».

У цьому ж числі «Діло» розпочинає низку публікацій, в яких розповідає, як придбати нерухомість за кордоном. Публікація має заголовок «Житло на Кіпрі за ціною київських хрущовок».

Невдоволення рівнем заробітної плати, відсутність запиту на ринку праці та обмежені можливості кар''єрного росту –основні причини, які заважають молодим людям влаштуватися на роботу. Докладніше про те, наскільки зросли матеріальні потреби сучасної молоді та вимоги до умов праці, розповідає газета «День». Матеріал називається «Безробіття – з «дипломом».

Чи може щорічна відпустка бути замінена на грошову компенсацію? Упродовж якого часу споживач може відмовитися від послуг «Укртелекому» після встановлення телефону? І чи повернуть гроші за встановлення? Як впливає на здоров''я дитини та дорослої людини мобільний зв''язок? Відповіді пропонує парламентська газета «Голос України».

У столичному урочищі Гончарі-Кожум’яки на Подолі з’явиться «Вулиця майстрів» – комплекс з 12 «творчих лабораторій» знаних українських майстрів художніх промислів. Як пише газета «Факти», в Києві хочуть відродити і підтримувати народні ремесла.
XS
SM
MD
LG