Доступність посилання

ТОП новини

Генконсул Польщі у Львові не може назвати дату запровадження малого прикордонного руху для жителів Львівщини та Волині


Зараз, за словами Вєслава Осуховського, тривають переговори. Раніше цього дня в Києві посол Польщі в Україні Яцек Ключковський заявив, що Польща готова підписати з Україною Угоду про місцевий прикордонний рух наступного місяця.

Зараз, за словами Вєслава Осуховського, тривають переговори.

Раніше цього дня в Києві посол Польщі в Україні Яцек Ключковський заявив, що Польща готова підписати з Україною Угоду про місцевий прикордонний рух наступного місяця.

Сьогодні ж близько 300 жителів прикордоння у Львівській області перекрили рух на пункті пропуску Краковець, а близько 100 людей протестували під стінами Генерального консульства Польщі у Львові з вимогою запровадити «спрощений візовий режим» для жителів прикордонних районів.

Від 1 січня Генконсульство Польщі у Львові приймає щодня по 800 заяв від громадян України, що вдвічі менше, ніж до запровадження шенґенських віз.

Запис у чергу на здачу документів через інтернет скасували. Більшість громадян навіть із робочими запрошеннями не можуть отримати візу до Польщі.

Під час зустрічі керівників області з генконсулом Польщі сьогодні домовились, що влада знайде велике приміщення для консульства, поки через півтора року не збудують нове.

Відтак дипломатична установа зможе приймати більше документів від громадян України.

Вєслав Осуховський не висловив упевненості про запровадження якихсь пільг для мешканців прикордоння, яких ті вимагали в перебігу сьогоднішньої акції протесту.

Мешканці прикордоння заявили, що протестуватимуть на митному переході доти, поки Польща не запровадить для них малий прикордонний рух.

Україна вже підписала угоди про малий прикордонний рух із Угорщиною і готує схожі угоди зі Словаччиною й Польщею.
XS
SM
MD
LG