Доступність посилання

ТОП новини

Україна розраховує, що угоду з Польщею про малий прикордонний рух підпишуть у лютому, і висловлює занепокоєння становищем на кордоні


Про лютий як очікуваний термін підписання угоди говорив у вівторок міністр закордонних справ України Володимир Огризко. Раніше цього ж дня сподівання на наступний місяць висловив і посол Польщі в Україні. Заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлисеєв також висловив у вівторок занепокоєння становищем на українсько-польському кордоні на зустрічі з послами «трійки ЄС».

Про лютий як очікуваний термін підписання угоди говорив у вівторок міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

Раніше цього ж дня сподівання на наступний місяць висловив і посол Польщі в Україні.

Із Яцеком Ключковським зустрічався заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлисеєв.

Зустріч відбулася у зв’язку із ситуацією, що склалася на українсько-польському кордоні.

Єлисеєв також висловив у вівторок занепокоєння становищем на українсько-польському кордоні на зустрічі з послами «трійки ЄС».

У розмові з послами Єврокомісії Іяном Боуґом, Франції Жаном-Полем Везіаном і Словенії Пріможем Шеліґом він теж висловив сподівання, що з Польщею можна буде укласти угоду про малий прикордонний рух.

Посли в відповідь привітали вівторкову ратифікацію в Верховній Раді угод між Україною і ЄС про спрощення оформлення віз і про реадмісію.

У вівторок близько 300 жителів прикордоння у Львівській області перекрили рух на пункті пропуску Краковець, а близько 100 людей протестували під стінами Генерального консульства Польщі у Львові з вимогою запровадити «спрощений візовий режим» для жителів прикордонних районів.

Україна вже підписала угоди про малий прикордонний рух із Угорщиною і готує схожі угоди зі Словаччиною й Польщею.
XS
SM
MD
LG