Доступність посилання

ТОП новини

Депутатський «катарсис». Верховна Рада відклала кадрові питання


Тетяна Ярмощук Київ, 18 січня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – І знову під купол! Сьогодні, після дводенної роботи у комітетах народні обранці завітають у сесійну залу. Що розглядатимуть і наскільки вдасться просунутися за планом?


П’ятниця планувалася надзвичайно гарячою. Парламентарі збирались розглянути цілу низку кадрових питань: і про відставку Генерального прокурора, і звільнення кількох посадовців та призначення нових, говорилося і про внесення на розгляд плану дій уряду… Однак усі ці питання відклали. Каже представник Блоку Юлії Тимошенко Володимир Яворівський: «Такий катарсис. Із полегшенням можна зітхнути, буде дуже спокійний день. Ні кадрові питання не будуть розглядатися, оскільки, як з’ясувалося, там ще не все готове і потрібно підготувати процедуру звільнення цих людей. Тим більше, що опозиція вимагає, щоб голосування було ручне, то можете собі уявити, скільки це може тривати. Тобто там є проблеми, і це віднесено на останній пленарний день. А щодо обговорення звіту Медведька, то він ліг у лікарню».

Президент почекає?

Найімовірніше, кадрові питання та президентські законопроекти парламент розглядатиме вже після канікул, вважає регіонал Юрій Мірошниченко: «Порядок денний сформований, є цілий ряд законопроектів, які треба розглянути. Ми й присвятимо цьому день. Тим більше, що наступний тиждень ми працюватимемо у комітетах, потім з виборцями, і вже напевно з нової сесії ВР ми будемо розглядати і кадрові питання, і ті законопроекти, які були внесені Президентом».

Усе вирішують комітети

А остаточно з сьогоднішнім порядком денним депутати визначаться вранці на засіданні фракції, каже комуніст Олександр Голуб: «Зранку у нас відбудуться засідання фракцій і будуть вирішені ті завдання, які є і у фракцій, і у Верховній Раді. Все залежатиме від того, які рішення щодо тих чи інших законопроектів ухвалили на цьому тижні комітети ВР».

На початку тижня на погоджувальній раді депутати вирішили відкласти канікули на тиждень і працювати до 25 січня. Додатковий тиждень народні обранці мусять працювати передусім у комітетах. Нині на розгляд парламенту подали понад 600 законопроектів, які необхідно розглянути у комітетах.
XS
SM
MD
LG