Доступність посилання

ТОП новини

Москва вітає закриття відділень Британської Ради, а сама організація сподівається продовжити роботу в Росії


Росія оголосила про свою перемогу в суперечці з Британською Радою й додала, що регіональні відділення цієї організації мали припинити роботу вже давно.

Росія оголосила про свою перемогу в суперечці з Британською Радою й додала, що регіональні відділення цієї організації мали припинити роботу вже давно.

Учора Британська Рада мусила тимчасово припинити діяльність своїх представництв у Санкт-Петербурзі й Єкатеринбурзі. Так вчинили через побоювання про безпеку її російських працівників. У Британській Раді назвали їхнім «залякуванням» той факт, що попереднього дня працівників – громадян Росії викликали на «співбесіди» до російської Федеральної служби безпеки.

Водночас, за повідомленнями, в Британській Раді, яка пропагує британську культуру, висловили сподівання, що вона зможе продовжити роботу в Росії в повному обсязі й попри закриття двох із загалом трьох філій.

Британія раніше звинуватила Росію в поверненні до тактики «холодної війни» через це залякування. Міністерство закордонних справ Росії в відповідь назвало сьогодні цю заяву «намаганням політизувати» справу й додало, що це «не сприяє поліпшенню відносин».

Голова Парламентської Асамблеї Ради Європи заявив, що такі інциденти «отруюють» відносини між Євросоюзом і Росією. Рене ван дер Лінден не виключив, що це питання розглядатимуть на сесії Асамблеї.

Москва раніше наказала закрити регіональні відділення Британської Ради в Росії з 1 січня, стверджуючи, що вони не мають дозволу на діяльність і відтак працюють незаконно. Лондон відкидає такі вимоги й звинувачення і стверджує, що вони порушують двосторонні й міжнародні домовленості.

Матеріали до теми:

• Дії Росії проти Британської Ради – «пляма на репутації» Кремля
XS
SM
MD
LG