Доступність посилання

ТОП новини

Первез Мушарраф запевняє європейців у своїй відданості демократії


Кирило Булкін Київ, 22 січня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Триває європейське турне президента Пакистану Первеза Мушаррафа. Сьогодні він має зустрітися з президентом Франції Ніколя Саркозі, а вчора в Брюсселі він пообіцяв, що вибори, які наближаються в його країні, будуть вільними, чесними та прозорими.


Мушарраф у Брюсселі, на початку свого європейського турне, заявив, що він очікує від лідерів європейських країн розуміння тих труднощів, з якими зараз стикається Пакистан.

Своєю чергою, вони можуть очікувати від Пакистану вірності курсу демократії та верховенства закону, запевнив Первез Мушарраф.

Пакистан продовжуватиме співпрацю з Євросоюзом, каже Мушарраф

Учора в Брюсселі Мушарраф також зустрівся з Верховним представником Євросоюзу з зовнішньої політики та політики безпеки Хав’єром Соланою. Після цієї зустрічі він розповів журналістам, про що на ній ішлося: «Я висловив свої погляди на все те, що відбувається нині в регіоні. Але хочу сказати, що Верховний представник дуже добре поінформований і він розуміє цей регіон так само добре. Ми мали чудовий обмін думками і відзначили повний збіг поглядів на те, яким чином треба діяти в цьому регіоні».

Також Первез Мушарраф сказав, що Пакистан продовжуватиме співпрацю з Європейським Союзом та міжнародними загонами миротворців в Афганістані: «Ми продовжуватимемо нашу боротьбу проти тероризму та екстремізму в Афганістані з усією нашою відданістю та рішучістю. І наша співпраця з Європейським Союзом, з Міжнародними силами з підтримки безпеки в Афганістані завжди залишатиметься в силі».

Після цього пакистанський лідер у рамках свого нинішнього турне провів зустріч з Генеральним секретарем НАТО Яапом де Хооп Схеффером, а також виступив у Комітеті з зовнішньої політики Європейського парламенту.

У ході свого восьмиденного європейського турне Первез Мушарраф має також зустрітися з президентом Франції Ніколя Саркозі в Парижі, відвідати економічний форум у Швейцарії та провести переговори з прем’єр-міністром Великої Британії Ґордоном Брауном.
XS
SM
MD
LG