Доступність посилання

ТОП новини

Навколо бійки двох високопосадовців, про компенсацію збитків інвестору будівництва і минулорічний ринок житла. Огляд преси


Ірина Біла Київ, 22 cічня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Як коментують психіатри бійку між міністром Луценком та мером Черновецьким? Яке відомство може стати важелем впливу на «норовливі» фінансово-промислові групи? Яким був 2007 рік для ринку житла?


Свою думку про інцидент між міністром Юрієм Луценком і мером Леонідом Черновецьким під час засідання РНБО в газеті «Київські відомості» пропонують психоаналітик і юрист. Перший кваліфікує дії міністра як соціальну агресію, притаманну будь-якій людині. І переконаний, що сталося це в стані афекту. Водночас, переконаний головний психіатр Києва, Луценко своїми діями знімає табу з рукоприкладства у тієї частини населення, яка підпадає під так звану групу ризику. Докладніше – в статті «Оцінку бійці дає психіатр».

22 січня 1919 року в Києві оголосили про об’єднання західноукраїнських земель з Наддніпрянщиною. В українській історії, як стверджує дописувач газети «Голос України», небагато фактів подібної суспільної значущості, в яких би так зримо й переконливо втілилася воля народу до об’єднання всіх українських земель. Більше про «концентровану мораль» тодішнього і сучасного політикуму йдеться в матеріалі «Незасвоєні уроки історії».

Сьогодні Кабмін збереться на спецнараду, де вирішуватимуть, як компенсувати збитки інвестору будівництва, що розгорнулося біля головного стадіону столиці. Про причини поспішності такого рішення і орієнтовні суми розповідають «Економические известия» в матеріалі «Президент заради «Євро» наказав заплатити і знести».

Новий уряд планує суттєво відкоригувати функції Антимонопольного комітету. Уже найближчим часом, як наголошує «Інвестгазета », це відомство може виявитись ефективним інструментом для ручного управління на багатьох ринках, а також важелем впливу на «норовливі» фінансово-промислові групи. Про це пише автор статті «В тюрму за змову».

Через перевірку ДАІ кількість відвідувачів сайтів страхових компаній за останні два місяці різко збільшилося. Але, як зазначає газета «Діло», провідні сайти багатьох відомих страхових компаній далекі від досконалості. Де варто шукати відповіді, читайте в матеріалі «Гумор страховиків».

2007 рік загалом приніс позитивні сигнали на ринку житла, наголошує газета «День». Його можна назвати роком стабілізації. І навіть невдоволення населення швидким зростанням цін змінилося деяким заспокоєнням. Але виникає запитання, чи дійсно це стабілізація, чи лише фрагмент цінової кон''юнктури? Роздуми на цю тему вміщені в рубриці «Аналіз-прогноз».
XS
SM
MD
LG