Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська облдержадміністрація визнала необґрунтованим подорожчання хліба у регіоні


Виробників звинувачують у штучному підвищенні. За даними облдержадміністрації, хлібозаводи Дніпропетровщині ще не використали весь запас борошна, яке їм за пільговими цінами надали восени спеціально для випікання хліба «соціальних» сортів, відтак про подорожчання не має бути мови.

Виробників звинувачують у штучному підвищенні.

За даними облдержадміністрації, хлібозаводи Дніпропетровщині ще не використали весь запас борошна, яке їм за пільговими цінами надали восени спеціально для випікання хліба «соціальних» сортів, відтак про подорожчання не має бути мови.

Для стабілізації цін на ринку хлібопродукції виробникам пообіцяли виділити з державних ресурсів іще борошна – до нового врожаю вони отримуватимуть по 3 тисячі тонн щомісяця.

Обласна влада запевняє, що контролює рівень цін на 13 основних продуктів харчування, зокрема, хлібобулочні вироби. Для цього, обмежили торговельні накрутки для роздрібної мережі: у містах – до 10%, у селах – до 15%.

Ціни на хліб на Дніпропетровщині підстрибнули у неділю. Так званий «соціальний хліб» подорожчав у середньому на 10 копійок за один буханець. Хлібзаводи пояснили здорожчання тим, що регіональна програма підтримки виробників «соціального хліба» виконується не в повному обсязі. Ця програма передбачала грошові дотації.
XS
SM
MD
LG