Доступність посилання

ТОП новини

Борис Тарасюк пропонує притягнути до відповідальності організаторів запланованого з''їзду депутатів усіх рівнів у Сіверськодонецьку


«Організатори з''їздів у Сіверськодонецьку повинні бути покарані, відповідно до Конституції й закону про національну безпеку України», – передає прес-служба НУНСу слова Бориса Тарасюка. На його думку, проведення подібних заходів може поставити під загрозу єдність української держави.


Голова парламентського комітету з питань євроінтеграції Борис Тарасюк (фракція НУНС) виступає за притягнення до відповідальності організаторів з''їзду депутатів всіх рівнів півдня й сходу України, який планують провести в січні-лютому в Сіверськодонецьку.

«Організатори з''їздів у Сіверськодонецьку повинні бути покарані, відповідно до Конституції й закону про національну безпеку України», – передає прес-служба НУНСу слова Бориса Тарасюка.

На його думку, проведення подібних заходів може поставити під загрозу єдність української держави.

«Антиукраїнські політичні сили ведуть небезпечні сепаратистські ігри, заперечуючи встановлену історією єдність нашої держави», – наголошує Тарасюк.

Парламентарій закликав обізнаних посадових осіб і всіх українців дати оцінку сепаратистським, на його думку, намірам організаторів цього з''їзду.

Наприкінці листопада 2007 року низка чиновників східних і південних областей України виступили з ініціативою проведення другого з''їзду депутатів рад всіх рівнів у Сіверськодонецьку Луганської області.

Служба безпеки України має намір не допустити проявів і зазіхань на територіальну цінність і конституційний лад держави під час з''їзду депутатів всіх рівнів півдня й сходу України, котрий планують провести у Сіверськодонецьку в січні-лютому 2008.

На тлі політичної ситуації, яка виникла після другого туру виборів Президента 21 листопада 2004 року, керівники південно-східних регіонів України, що підтримували кандидата в Президенти Віктора Януковича, почали ініціювати проведення референдумів щодо створення Південно-Східної автономії або переходу до федеративного устрою України.

У листопаді 2004 року СБУ й Генпрокуратура порушили кримінальні справи за фактом зазіхання на територіальну цілісність України.

Матеріали до теми:

• Вадим Колесніченко: Гуманітарний з''їзд депутатів усіх рівнів у Сєверодонецьку відбудеться 23 лютого
XS
SM
MD
LG