Доступність посилання

ТОП новини

Знову про недоторканність; кому вигідне протистояння між Юлією Тимошенко і Раїсою Богатирьовою; які нові видання з''являться цього року. Огляд преси


Ірина Біла Київ, 23 cічня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Який останній привід поговорити про протистояння двох владних жінок в Україні – Юлії Тимошенко та Раїси Богатирьової? Кому найбільше потрібна недоторканність? Кого потішить новими виданнями 2008 рік?


Одне з перших питань, яке розглядатимуть на засіданні парламенту, – недоторканність. На думку авторів проекту, ухвалення цього законопроекту забезпечить рівність громадян перед законом та подолає корупцію в парламенті. Наскільки актуальним сьогодні є питання про позбавлення недоторканності власників мандатів? Кому більше потрібний імунітет: Президенту чи депутатам? І чи потрібен він взагалі? Ці запитання «День» адресував експертам. Їхні відповіді в статті «Недоторканність: у пошуках спільного знаменника».

В українському політикумі черговий привід поговорити про «противаги» і «протистояння» двох владних жінок.Йдеться про перенесення візиту Юлії Тимошенко до Російської Федерації і про рішення Президента відправити з поїздкою до Москви Раїсу Богатирьову. Більше про цю інтригу розповідає газета «Україна молода» у статті « Дві жінки й чоловічі ревнощі, або Богатирьова поїде до Москви раніше, ніж Тимошенко».

З ухваленням закону про Держбюджет 2008 змінився розмір соціальної пільги: вона збільшилась із 200 гривень до 257. А право на таке податкове послаблення отримали люди, чия зарплата виявиться меншою, ніж 890 гривень. Подробиці розповідає газета «Факти».

Які нові видання з’являться у 2008 році? Відповідь шукала газета «Діло». Спочатку видання інформує, що у минулому році найбільше нових видань з’явилося в сегментах жіночої преси, яка має найбільшу частку в рекламних надходженнях. Нинішній рік також не буде винятком. На жіноцтво, а також на ділових людей очікує низка нових глянцевих видань.

Учора відкрився 37-й міжнародний кінофестиваль у Роттердамі, який візначається любов’ю до ляпасів суспільному смаку. В офіційній програмі – «Меніни» Ігоря Подольчака і «Два в одному» Кіри Муратової. Про шанси на успіх українських фільмів розмірковує «Газета 24». Заголовок статті «Три Вереснi у Нідерландах».
XS
SM
MD
LG