Доступність посилання

ТОП новини

Раїса Богатирьова: Рiшення про вступ України до НАТО ухвалюватимуть пiсля всенародного обговорення


Про це секретар Ради нацiональної безпеки та оборони України заявила у вiвторок увечерi в ефiрi телеканалу «1+1».

Про це секретар Ради нацiональної безпеки та оборони України заявила у вiвторок увечерi в ефiрi телеканалу «1+1».

За словами Раїси Богатирьової, ранiше визначенi в цьому питаннi позицiї залишилися незмiнними.«Вступ до НАТО й опитування або референдум буде проведено тодi, коли країна буде готова, i за результатами референдуму ухвалюватиметься рiшення», – зазначила секретар РНБО.

Раїса Богатирьова наголосила, що наразi питання про вступ України до НАТО не стоїть, а йдеться про приєднання країни до Плану дiй щодо членства в НАТО.

Раніше Прем''єр-міністр Юлія Тимошенко заявляла, що рiшення про вступ України до НАТО може ухвалювати лише український народ на загальнонаціональному референдумi. Як повiдомила прес-служба українського уряду, саме таку суттєву поправку Тимошенко включила до листа Генеральному секретаревi НАТО.

15 сiчня Президент Вiктор Ющенко, Прем''єр-мiнiстр Юлiя Тимошенко i Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк направили звернення Генеральному секретаревi НАТО Яаапу де Хооп Схефферу стосовно приєднання України до Плану дiй щодо членства в НАТО на квітневому самiтi в Бухарестi.

Матеріали до теми:

• Москва вкотре офіційно погрожує Києву «адекватними заходами» в разі вступу України до НАТО • Україна і НАТО: референдум чи швидкий вступ? (Аналіз)
XS
SM
MD
LG