Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК Росії визнала недійсними понад 15 відсотків підписів, зібраних на підтримку кандидата у президенти від опозиції Міхаїла Касьянова


Майже 32 тисячі підписів забракували через порушення даних збирачів, ще 30 тисяч – через неправильне оформлення підписних листів, а 170 підписів визнано фальшивими, повідомив Центрвиборчком. За законом, рівень «забракованих» підписів не має перевищувати 5 відсотків.

Майже 32 тисячі підписів забракували через порушення даних збирачів, ще 30 тисяч – через неправильне оформлення підписних листів, а 170 підписів визнано фальшивими, повідомив Центрвиборчком.

За законом, рівень «забракованих» підписів не має перевищувати 5 відсотків.

Центрвиборчком збирається розглянути питання реєстрації Касьянова кандидатом у президенти в неділю.

Сам опозиціонер заявляє, що відмова йому в реєстрації носитиме політичний характер і вимагає від генпрокуратури розслідувати випадки тиску на його прихильників у регіонах.

Президентські вибори у Росії відбудуться 2 березня. Наразі зареєстрували трьох кандидатів, представників партій, що присутні у парламенті: віце-прем’єра Дмітрія Мєдвєдєва від «Єдиної Росії», Владіміра Жіріновского від Ліберально-демократичної партії і Ґеннадія Зюґанова від комуністів.

Завтра російський Центрвиборчком має розглянути питання реєстрації ще одного кандидата – самовисуванця, лідера Демократичної партії Андрєя Боґданова.
XS
SM
MD
LG