Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську за інтернет-опитуванням чиновник випередив письменника


Галина Добош Івано-Франківськ, 23 січня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Вдруге в Івано-Франківську місцеве інтернет-видання «ІФ-портал» провело віртуальне опитування «Персона Прикарпаття». Якщо минулого року вибір тих, хто голосував, і журналістів був одностайним: переможцем назвали письменника Юрія Андруховича, то тепер думки розділилися.

У голосуванні взяли участь понад 4 тисячі тих, хто має доступ до інтернету, це втричі більше, ніж торік.Упродовж півтора місяця з 50 кандидатур вибирали тих, хто, на їхню думку, найбільше зробив за минулий рік для розвитку і слави Прикарпаття. Окремо ще і по групах: «влада», «бізнес», «освіта», «культура», «суспільство».

Технічна служба проекту відслідковувала так звані «накрутки», але запевняють, що «результати стовідсотково правдиві». При цьому усвідомлюють, що це не вибір усієї громади.

Керівник проекту Тарас Кобець зазначив: «Ми не претендуємо, що це є персона Прикарпаття саме так, і це виключно такий вибір. Це є вибір людей, які користуються інтернетом».

Переміг «новоспечений» голова облдержадміністрації

Переможцем в інтернет-опитуванні став голова обласної держадміністрації Михайло Палійчук, хоча і працює на цій посаді два місяці, до того був мером Яремчі. Менше як на відсоток відстав письменник Юрко Іздрик.

Окреме опитування 25-ти представників ЗМІ (по одному від кожної редакції) дало інші результати. Тут перемогу здобув стронгмен, найсильніша людина світу, виходець з Прикарпаття Василь Вірастюк, випередивши на один бал мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса.

Одностайними були учасники інтернет-опитування і журналісти, віддавши четверту сходинку в загальному рейтингу і лідерство у групі «бізнес» бізнесмену Олегу Бахматюку.
XS
SM
MD
LG