Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США закликає до політичних та економічних свобод у світі та рівності можливостей


Із таким закликом вона виступила в середу на відкритті Всесвітнього економічного форуму в Давосі,

Виступаючи у середу на відкритті Всесвітнього економічного форуму в Давосі, де зібралися представники політичної та ділової еліти світу, Кондоліза Райс заявила: «Політичні та економічні свободи, відкритість ринків і вільна торгівля, людська гідність та права людини, рівність можливостей та верховенство закону... – якщо цих принципів не дотримуватися, без всесторонньої підтримки з боку держави, ми, можливо, зможемо впливати протягом короткого часу на стан глобальних процесів, але ми не зможемо закласти підвалини для їхнього вирішення».

У Давосі Кондоліза Райс також зустрілася з Президентом України Віктором Ющенком і висловила йому підтримку з боку Сполучених Штатів щодо євроатлантичних прагнень України.

Речник Державного Департаменту США Шон Мак Кормак повідомив, що Райс і Ющенко обговорили питання приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО. За його словами, пані Райс знову підтвердила позицію Сполучених Штатів, що двері НАТО мають бути відкритими для тих європейських демократій, які відповідають вимогам членства в Альянсі.

Матеріали до теми:

• Сполучені Штати підтримують євроатлантичні прагнення України
XS
SM
MD
LG