Доступність посилання

ТОП новини

ПАРЄ закликала владу України провести нове розслідування зникнення немовлят із пологових будинків Харкова і Києва кілька років тому


Доповідачка Парламентської Асамблеї Ради Європи Рут-Габі Вермо-Мангольд упевнена: дітей викрали для незаконного усиновлення.

Доповідачка Парламентської Асамблеї Ради Європи Рут-Габі Вермо-Мангольд упевнена: дітей викрали для незаконного усиновлення.

Вермо-Мангольд звернула особливу увагу на ситуацію в Україні і Молдові.

«Україна, а також Молдова й інші країни мають ратифікувати нову Конвенцію про усиновлення дітей. Також слід ратифікувати Конвенцію ООН проти організованої злочинності і Протокол про запобігання торгівлі людьми. А одне з найголовніших моїх послань полягає в тому, що необхідно знову відкрити матеріали справи і віддати належне батькам, які не знають, де їхні діти», – заявила швейцарська депутатка Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Вона здійснила візит до України 2005 року, під час якого ознайомилася з численними випадками зникнення немовлят, коли їхнім матерям після пологів говорили, що діти померли. Насправді ж скидається на те, що дітей викрали для незаконного усиновлення.

ПАРЄ також зауважила, що в деяких країнах Європи немає обов’язкової реєстрації немовлят, а це сприяє торгівлі дітьми. Асамблея закликала ці країни внести відповідні зміни до законодавства, щоб запобігти торгівлі дітьми і незаконному усиновленню.

ПАРЄ також одностайно ухвалила рекомендацію із закликом полегшити правила міжнародного усиновлення.
XS
SM
MD
LG