Доступність посилання

ТОП новини

Ганна Герман: Партія регіонів завтра знову блокуватиме роботу парламенту, вже з інших причин


Цього разу «регіони» вимагатимуть відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і ухвалення постанови про обов’язковість проведення референдуму перед приєднанням України до Плану дій щодо членства в НАТО. Про це заступник голови фракції Партії регіонів Ганна Герман повідомила перед засіданням погоджувальної ради парламенту.


Цього разу «регіони» вимагатимуть відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і ухвалення постанови про обов’язковість проведення референдуму перед приєднанням України до Плану дій щодо членства в НАТО.

Про це заступник голови фракції Партії регіонів Ганна Герман повідомила перед засіданням погоджувальної ради парламенту.

Водночас спікер Арсеній Яценюк сподівається на плідну роботу парламенту на завтрашньому засіданні.

«Мови шантажу не буде. Мови ультиматумів у стінах парламенту також не буде. Буде тільки один підхід. Якщо опозиція хоче, щоб вона була захищена, то я прошу дати голові Верховної Ради можливість захищати опозицію. Якщо парламент буде заблокований, то ми поставимо один великий хрест в тому числі і на парламентаризмі в цілому. Давайте трошки виростемо і піднімемося на одну щаблину вверх. І будемо будь-які питання спірні, які є, вирішувати в цьому залі і в цьому форматі», – наголосив Арсеній Яценюк.

Минулої п’ятниці депутати від Партії регіонів і Комуністичної партії заблокували президію і трибуну парламенту з вимогою відкликати звернення української влади щодо приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО. Лист із таким проханням до Генсекретаря Альянсу підписали Президент, Прем’єр і Голова Верховної Ради.

Тодішнє засідання парламенту довелося закрити.

Завтра ж має відбутися останнє засідання цієї сесії Верховної Ради.

Матеріали до теми:

• БЮТ і НУНС вимагатимуть у п’ятницю ухвалити законопроект про скасування депутатської недоторканості
XS
SM
MD
LG