Доступність посилання

ТОП новини

Бізнесмени та екологи розкритикували плани США і Євросоюзу щодо створення біопалива


Під час виступу на світовому економічному форумі в Давосі голова однієї з компаній Петер Брабек-Летмас заявив, що для виробництва 1 літру палива з рослинних компонентів знадобиться 9 тисяч літрів води.

Під час виступу на світовому економічному форумі в Давосі голова однієї з компаній Петер Брабек-Летмате заявив, що для виробництва 1 літру палива з рослинних компонентів знадобиться 9 тисяч літрів води.

На думку бізнесмена, цей метод нерентабельний і не вирішить проблему зміни клімату. Його позицію поділяють присутні на зустрічі екологи.

США вважають, що біопаливо допоможе понизити викиди вуглекислого газу в атмосферу.

Тим часом фахівці підрахували, що план Єврокомісії з боротьби з глобальним потеплінням, представлений напередодні в Брюсселі, обійдеться кожній європейській родині в 3 євро на тиждень, або 150 євро на рік.

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу зауважив, що «бездіяльність коштуватиме значно дорожче. Сама програма, яка оцінюється в 60 мільярдів євро щорічно, має досягти до 2020 року зменшення викидів в атмосферу вуглекислого газу на 20 відсотків у порівнянні з 1990 роком.

Проект Єврокомісії має бути затверджений Радою ЄС.
XS
SM
MD
LG