Доступність посилання

ТОП новини

«Гучнi» кадровi питання не анонсовані до порядку денного пленарного засiдання Верховної Ради 25 січня


Про це заявив журналістам у четвер після засідання Погоджувальної ради голова Верховної Ради Арсенiй Яценюк. За його словами, у п''ятницю розглядатимуть близько 15 питань. Серед них – шiсть президентських законопроектiв, низка законiв про ратифiкацiю, питання звiльнення суддiв, призначення позачергових виборiв мiських, сiльських та селищних голiв, зокрема в Харковi. Фракцiя Партiї регiонiв погрожує заблокувати роботу парламенту в п''ятницю, якщо не буде розглянутий її варiант проекту постанови стосовно листа про приєднання України до Плану дiй щодо членства (ПДЧ) в НАТО.


Про це заявив журналістам у четвер після засідання Погоджувальної ради голова Верховної Ради Арсенiй Яценюк.

За його словами, у п''ятницю розглядатимуть близько 15 питань. Серед них – шiсть президентських законопроектiв, низка законiв про ратифiкацiю, питання звiльнення суддiв, призначення позачергових виборiв мiських, сiльських та селищних голiв, зокрема в Харковi.

Спiкер припустив, що, можливо, в п''ятницю буде розглянуте питання про зняття з посад «певних посадових осiб». При цьому вiн наголосив, що остаточно це питання поки що не вирiшено.

Фракцiя Партiї регiонiв погрожує заблокувати роботу парламенту в п''ятницю, якщо не буде розглянутий її варiант проекту постанови стосовно листа про приєднання України до Плану дiй щодо членства (ПДЧ) в НАТО.

«Якщо нам не дадуть навiть можливостi поставити на голосування наш проект постанови, то, звiсно, в нас немає iншого виходу, як блокувати роботу парламенту», – сказала депутат цієї фракції Ганна Герман в iнтерв''ю журналiстам у четвер у Києвi пiсля Погоджувальної ради.

Раніше у четвер спікер Арсеній Яценюк попередив: «Мови шантажу не буде. Мови ультиматумів у стінах парламенту також не буде. Буде тільки один підхід. Якщо опозиція хоче, щоб вона була захищена, то я прошу дати голові Верховної Ради можливість захищати опозицію. Якщо парламент буде заблокований, то ми поставимо один великий хрест в тому числі і на парламентаризмі в цілому. Давайте трошки виростемо і піднімемося на одну щаблину вверх. І будемо будь-які питання спірні, які є, вирішувати в цьому залі і в цьому форматі».

Минулої п’ятниці «регіонали» і комуністи заблокували президію і трибуну парламенту з вимогою відкликати звернення української влади щодо приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО. Лист із таким проханням до Генсекретаря Альянсу підписали Президент, прем’єр і спікер.

Матеріали до теми:

• Ганна Герман: Партія регіонів завтра знову блокуватиме роботу парламенту, вже з інших причин
XS
SM
MD
LG